Inicis

Per remuntar-nos als inicis de la nostra entitat hem de fer un viatge shutterstock_51030292a un passat molt dur tant a nivell econòmic com polític i social. Estem parlant d’un país que sortia d’una postguerra cruel: veníem d’una Guerra Civil i d’una Guerra Mundial, havíem perdut amics, familiars, feina, possessions, tot allò pel que sempre lluitem. Les famílies eren desfetes, no hi havia diners i la situació tot just començava a millorar. Va ser en aquest moment quant unes quantes persones van posar en marxa una idea comú per tal de garantir uns mínims en l’assistència mèdica per tothom que ho necessités: parlem del naixement de la Mútua que avui tenim.

Per donar-la a conèixer a tothom, varen anar casa per casa, van parlar amb la gent i poc a poc van anar despertant en aquella la idea del Mutualisme, tal i com ells l’entenien: L’ajut de tots per els més desfavorits. Però no era gens fàcil: al nostre poble no hi havia cap Hospital, en aquells temps, es depenia de l’Hospital Militar i dels seus metges. Amb les seves aportacions i la voluntat de tot un poble, van aconseguir un Hospital per la nostra ciutat; i per tal de mantenir-lo, durant uns anys la Mútua va cedir els seus Beneficis a aquest. Amb el pas del temps, l’Hospital es va afermar, arribant el moment de la “ruptura” econòmica que fins llavors venia mantenint amb la nostra entitat.

En aquell moment va ser possible que la Mútua pogués invertir aquests diners en la seva pròpia adaptació a les demandes que anaven sorgint sense deixar de banda, però, el seu esperit Mutualista; al contrari, intentant implantar-lo a les noves generacions.

També hi havia en aquells temps una altra entitat asseguradora (Verdadera Unión Española, S.A.), la qual oferia entre els seus centres l’opció de la Mútua. Amb el pas del temps, aquesta es va descentrar de La Seu, per la qual cosa la Mútua va accedir a acceptar totes aquelles persones que així ho van demanar, com a associades mantenint l’antiguitat que presentaven en aquella entitat.

Des de llavors fins avui hi ha hagut molts canvis que en sí han representat un pas endavant en relació a aquell somni que va unir a molta gent sota el Mutualisme.